Sestavine
-
1 1/2 skodelice Kristalni sladkor
-
3 čajne žličke Pecilni prašek
-
1/4 čajne žličke Vinski kamen
-
2 1/2 skodelice Moka bela
-
1/2 skodelice Maslo
-
1/2 čajne žličke Mandljev ekstrakt
-
1 čajna žlička Aroma - vanilija
-
1/8 čajne žličke Sol
-
4x Jajčni beljak
-
2/3 skodelice Mleko
Navodila
Maslo stepite, dodajte sladkor in nadaljujte s stepanjem.
Zmešamo in trikrat presejemo moko, sol, pecilni prašek in vinski kamen. Te suhe sestavine izmenično z mlekom dodajte prvi zmesi. Dodajte mandljev in vanilijev ekstrakt. Stepajte dve minuti.
Vmešamo jajčne beljake, ki smo jih stepli do trdega. Testo vlijte v velik okrogel pekač za pecivo, ki ima na sredini luknjo.
Pečemo 45 minut v zmerno vroči pečici. Ko torto vzamemo iz pečice, jo pustimo 5 minut stati na toplem mestu, nato pa jo z lopatko in ostrim nožem previdno odlepimo od stranic pekača in obrnemo na hladilno posodo za torte. Ko se ohladi, ga prelijemo z glazuro iz bele gorske smetane.