Sestavine
-
1 skodelica Drobtine1 skodelica = 240 ml
-
1 žlica Moka
-
Sol in poper
-
2 žlici Olje
-
4× svinjski kotlet
-
1× Jajce
-
1× Čebula
-
1 pločevinka Gobe
-
1 ½ skodelice Voda
-
1 kocka Goveja jušna kocka
-
1 žlica Koruzni škrob
-
½ skodelice Kisla smetana
Navodila
V plitvi posodi zmešajte drobtine in moko. Začinite s soljo in poprom. V ločeno posodo dajte jajce. V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejte olje. Svinjske zrezke potopite v jajce, nato pa jih obložite z mešanico drobtin.
Na vročem olju jih pecite, dokler ne porjavijo na obeh straneh in so pečeni, približno 5 minut na vsaki strani.
Svinjino odstranite na krožnik in jo ohranite toplo. V ponev dodajte čebulo in gobe ter jih pecite, dokler rahlo ne porjavijo. Prilijte vodo in raztopite jušno kocko. Kuhajte približno 20 minut.
Zmešajte koruzni škrob in kislo smetano; vmešajte ju v ponev. Kuhajte na nizki temperaturi, dokler se ne zgosti, vendar ne zavre. Z žlico prelijte svinjske kotlete in jih takoj postrezite.
(Foto: pexels.com)