0 0
Nedeljsko družinsko kosilo s krompirjem in govejim zrezkom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 kg Goveji zrezek
2 žlici Olivno olje
1 čajna žlička Sol
1/2 čajne žličke Črni poper
1 kg Krompir olupljenega in razrezanega na četrtine
1/2 Čebula sesekljane čebule
1 x Strok - česen sesekljan
1/2 čajne žličke posušenega timijana
1/4 čajne žličke Rožmarin posušenega
1/4 skodelice Goveja juha

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Nedeljsko družinsko kosilo s krompirjem in govejim zrezkom

To nedeljo svoji družini privoščite okusen in nepozaben obrok s tem enostavnim receptom za goveji zrezek in krompir z zelišči.
Sočen zrezek je odlično pečen, pražen krompir pa je na zunanji strani hrustljav, v notranjosti pa mehak.
Zelišča dodajo pridih okusa, zaradi katerega bo vaša družina prosila za še.
Ta recept je tako preprost, da ga lahko pripravi tudi najbolj neizkušen kuhar.
Na kaj še čakate? Zberite družino in se lotite kuhanja!

  • 45 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli
Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
 
Goveji zrezek začinite z oljčnim oljem, soljo in poprom.
 
Segrejte veliko ponev na srednje visoki temperaturi.
 
V ponev dajte goveji zrezek in ga na vsaki strani pecite 3-4 minute oziroma dokler ne porjavi na obeh straneh.
 
Goveji zrezek odstranite iz ponve in ga dajte na stran.
 
V ponev dodajte krompir, čebulo, česen, timijan in rožmarin.
 
Kuhajte 5-7 minut oziroma toliko dolgo dokler se krompir ne zmehča.
 
V ponev sedaj dodajte govejo juho in zavrite.
 
Zmanjšajte temperaturo, pokrijte in kuhajte 15 minut oziroma dokler krompir ni kuhan.
 
Goveji zrezek vrnite, dajte nazaj v ponev in kuhajte še 5 minut oziroma dokler ni pripravljen do želene mesnatosti.
 
Takoj postrezite.

NASVET:

Za bolj aromatičen zrezek ga pred peko vsaj 30 minut marinirajte v oljčnem olju, soli, popru ter najljubših zeliščih in začimbah.
 
Če nimate goveje juhe, lahko uporabite vodo ali zelenjavno juho.
 
Za hrustljavo skorjico na zrezku ga pred prenosom v pečico 2-3 minute na vsaki strani pecite v vroči ponvi.
 
Postrezite s svojo najljubšo prilogo, kot so lahko npr. pečena zelenjava, solata ali hrustljav kruh.
 
Dober tek!

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Čajni kolač
Naprej
Juha s tuno
Nazaj
Čajni kolač
Naprej
Juha s tuno