Sestavine
-
1 kg Goveji zrezek
-
2 žlici Olivno olje
-
1 čajna žlička Sol
-
1/2 čajne žličke Črni poper
-
1 kg Krompirolupljenega in razrezanega na četrtine
-
1/2 Čebulasesekljane čebule
-
1 x Strok - česensesekljan
-
1/2 čajne žličke posušenega timijana
-
1/4 čajne žličke Rožmarinposušenega
-
1/4 skodelice Goveja juha
Navodila
Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
Goveji zrezek začinite z oljčnim oljem, soljo in poprom.
Segrejte veliko ponev na srednje visoki temperaturi.
V ponev dajte goveji zrezek in ga na vsaki strani pecite 3-4 minute oziroma dokler ne porjavi na obeh straneh.
Goveji zrezek odstranite iz ponve in ga dajte na stran.
V ponev dodajte krompir, čebulo, česen, timijan in rožmarin.
Kuhajte 5-7 minut oziroma toliko dolgo dokler se krompir ne zmehča.
V ponev sedaj dodajte govejo juho in zavrite.
Zmanjšajte temperaturo, pokrijte in kuhajte 15 minut oziroma dokler krompir ni kuhan.
Goveji zrezek vrnite, dajte nazaj v ponev in kuhajte še 5 minut oziroma dokler ni pripravljen do želene mesnatosti.
Takoj postrezite.
NASVET:
Za bolj aromatičen zrezek ga pred peko vsaj 30 minut marinirajte v oljčnem olju, soli, popru ter najljubših zeliščih in začimbah.
Če nimate goveje juhe, lahko uporabite vodo ali zelenjavno juho.
Za hrustljavo skorjico na zrezku ga pred prenosom v pečico 2-3 minute na vsaki strani pecite v vroči ponvi.
Postrezite s svojo najljubšo prilogo, kot so lahko npr. pečena zelenjava, solata ali hrustljav kruh.
Dober tek!
(Foto: Getty Images)