Sestavine
-
3 x Jajce
-
4 žlice Moka
-
1 žlica Olje
-
Zeljemanjša glava svežega belega zelja
-
180 g Kisla smetana
-
1 žlička Mleta kuminapo želji
-
200 g Svinjsko mesokuhano, pečeno ali dimljeno svinjsko meso
-
Poper - mletipo okusu
-
Solpo okusu
-
1 pest Peteršilj - nasekljan
-
Oljeali mast za namastitev pekača
Navodila
Odstranite zelju poškodovane liste, nato ga operite in izrežite stržen. Razrežite ga na četrtine in z nožem narežite na tanke trakove ali pa koščke.
Segrejte žlico olja v posodi. Narezano zelje dodajte v posodo, posodo pokrijte s pokrovko in zelje na zmernem ognju med večkratnim mešanjem nekaj časa dušite. Ko se bo zmehčal, odstavite posodo in pustite, da se zelje ohladi do mlačnega. Medtem narežite meso na drobne koščke.
V večji skledi gladko zmešajte jajca, kislo smetano in pa moko. Dodajte narezano meso, ohlajeno zelje, začimbe in sesekljan peteršilj ter dobro premešajte s kuhalnico sestavine, da boste dobili gosto zmes.
Pekač za narastke namastite z oljem ali mastjo. Pretresite vanj pripravljeno zmes in s kuhalnico razporedite po celotni površini ter zgladite po vrhu. Pecite narastek 30 do 40 minut v pečici, ki naj bo ogreta na 180 stopinj Celzija. Če se bo po vrhu prehitro zapekla, pekač pokrijte z alu folijo.