0 0
Narastek z zeljem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 x Jajce
4 žlice Moka
1 žlica Olje
Zelje manjša glava svežega belega zelja
180 g Kisla smetana
1 žlička Mleta kumina po želji
200 g Svinjsko meso kuhano, pečeno ali dimljeno svinjsko meso
Poper - mleti po okusu
Sol po okusu
1 pest Peteršilj - nasekljan
Olje ali mast za namastitev pekača

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Narastek z zeljem

Zelenjavna jed, ki vas bo presenetila v marsičem. Priprava je hitra in zelo enostavna, ostanke kuhanega ali pečenega svinjskega mesa pa lahko porabite pri tem receptu. Če pa mesa nimate, ga preprosto nadomestite s klobaso, slanino ali panceto, ki jo na hitro podušite z zeljem. Jed lahko pripravite za kosilo ali za večerjo in si jo privoščite s solato ali s kosom kruha.

  • 70 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Odstranite zelju poškodovane liste, nato ga operite in izrežite stržen. Razrežite ga na četrtine in z nožem narežite na tanke trakove ali pa koščke.

Segrejte žlico olja v posodi. Narezano zelje dodajte v posodo, posodo pokrijte s pokrovko in zelje na zmernem ognju med večkratnim mešanjem nekaj časa dušite. Ko se bo zmehčal, odstavite posodo in pustite, da se zelje ohladi do mlačnega. Medtem narežite meso na drobne koščke.

V večji skledi gladko zmešajte jajca, kislo smetano in pa moko. Dodajte narezano meso, ohlajeno zelje, začimbe in sesekljan peteršilj ter dobro premešajte s kuhalnico sestavine, da boste dobili gosto zmes.

Pekač za narastke namastite z oljem ali mastjo. Pretresite vanj pripravljeno zmes in s kuhalnico razporedite po celotni površini ter zgladite po vrhu. Pecite narastek 30 do 40 minut v pečici, ki naj bo ogreta na 180 stopinj Celzija. Če se bo po vrhu prehitro zapekla, pekač pokrijte z alu folijo.

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ohrovt z gobami in polento na fižolovem pireju
Naprej
Hruškov ponvičnik
Nazaj
Ohrovt z gobami in polento na fižolovem pireju
Naprej
Hruškov ponvičnik

Dodajte Komentar