Sestavine
-
2 x Čebula
-
1 x Strok - česen
-
200 g Ajdova kaša
-
250 g Kisla smetana
-
0.5 kg Piščančja bedrapišančja bedra (brez kože in kosti)
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
250 g Nariban sir
-
3,5 dl Vodaali jušna osnova
Navodila
Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija. Čebulo in česen sesekljajte, piščančja bedra pa narežite na grižljaj velike koščke.
Ajdovo kašo stresite v pekač velikosti 25 x 35 cm, ki smo jo predhodno pred tem sprali pod tekočo vodo. Razporedite čebulo, nato pa še česen po njej. Nadaljujte s koščki piščančjih beder, katere razmažete s kislo smetano. Posolite in popoprajte.
Zalijte z vodo ali pa jušno osnovo, potresite po vrhu z naribanim sirom in postavite pekač v ogreto pečico za 1 uro.
Opomba: Če seveda želite, lahko česen, čebulo in piščanca predhodno tudi prepražite.