0 0
Napitek “proti” gripi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 x Pomaranča
1 x Limona
Ingver kocka ingverja
1 x Strok - česen sesekljan in ga pustite stati 10 minut
1 žlička Med
ščepec Poper kajenski
ščepec Črni poper
¼ čajne žličke Kurkuma kurkuma v prahu
1 žlica Vroča voda
1 žlica Jabolčni kis

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Napitek “proti” gripi

Morda ta napitek ne bo tako dobrega okusa, vendar pa bo vaš imunski sistem spodbudil, da vam bo pomagal čim bolje premagovati gripo. Lahko pomaga tudi kot nekakšna preventiva.

  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V kozarec si stisnite limono, pomarančo in pa ingver. Dodajte si med, kurkumo v prahu in vročo vodo. Mešajte vse do takrat dokler se med popolnoma ne razstopi. Dodajte še vse ostalo in močno premešajte.

Kot morda že veste, med, ingver in kurkuma vsebujejo koristne antioksidante. Črni poper je notri zato, da poveča kurkuminovo učinkovitost, kurkumin je aktivna sestavina v kurkumi. Tako pomarančni kot limonin sok sta bogata z vitaminom C, pomarančni sok pa vsebuje tudi folno kislino in kalij.

Tradicionalna nepogrešljiva sestavina za vaš imunski sistem je seveda česen, ki je zaradi svoje pikantnosti odličen za čiščenje sinusov. Ingver lahko pomaga ublažiti slabost in bolečine kadar nastopi gripa, hkrati pa naj bi olajšal tudi prebavo. Kajenski poper vsebuje sestavino kapsaicin, aktivno sestavino v pekočih feferonih, ki pospešuje presnovo oziroma prebavo.

Jabolčni kis, ki so ga tradicionalno na veliko uživali že v času rimskega cesarstva, pa je tudi je znan po tem, da vam telo malce “naježi” in znan je tudi po tem, da naj bi celo ubijal na kislino občutljive bakterije, ki živijo v ustih in grlu. Edina slaba stran tega napitka je pač le ta, da je ta napitek zdrav, vendar pa vas bo verjetno zmotil zaradi njegovega okusa.

Pri uživanju kot pri vseh stvareh v življenju bodite zmerni in razumni.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pečeni tunini makaroni
Naprej
Solata s pečeno cvetačo in piščancem
Nazaj
Pečeni tunini makaroni
Naprej
Solata s pečeno cvetačo in piščancem

Dodajte Komentar