Sestavine
-
1× Bučka
-
1× Jajčevec
-
3× Paprika
-
1× Čebula
-
100 ml Kis
-
2 žlici Gorčica
-
2 žlici Kečap
-
1/2 žličke Sladkor
-
ščepec Sol
-
Olivno olje
-
1/2 žličke Česen v prahu
Navodila
Zelenjavo narežite in jo popražite na olju. Posolite in dušite, da se zelenjava zmehča. Med praženjem pogosto mešajte, da se ne prilepi na dno posode.
Dodajte kečap, gorčico, sladkor, česen v prahu in kis ter kuhajte še 10 minut.
Vročo praženo zelenjavo nadevajte v kozarce za vlaganje in zatesnite pokrovček. Pustite stati en dan, da se namaz ohladi.
Zelenjavni namaz postrezite ob popečenem kruhu ali pa kot dip za tortilje. Dober tek!
(Foto: freepik.com)