Sestavine
-
1 x Jajčevec
-
1 strok Česen
-
1 x Čili - rdeči
-
4 vejice Peteršilj
-
1 žlica Olivno olje
-
1/2 Limona
-
1/2 žličke Dimljena sladka paprika
Navodila
Pečico segrejte na 180 ºC. Jajčevec nekajkrat prebodite z nožem, nato pa ga pecite 45 minut, da počrni, se zmehča in razpade. Pustite, da se ohladi.
Olupite in zdrobite česen, drobno sesekljajte čili in peteršilj.
Ohlajeno notranjost jajčevca dajte v kuhinjski robot. Zmešajte jih s česnom, čilijem, oljem, dobro stisnjenim limoninim sokom, peteršiljem ter ščepcem morske soli in črnega popra.
Poskusite in po potrebi prilagodite začimbe, olje in limono. Dajte v posodo in potresite s papriko. Postrezite s kruhki.
(Foto: pexels.com)