0 0
Najboljše testo za pico

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 1/4 skodelice Moka - univerzalna
2 čajni žlički Sol
1 skodelica Topla voda
1 zavoj Suhi kvas
3 žlice Olivno olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Najboljše testo za pico

  • 1 h
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V skledi zmešajte moko in sol ter temeljito premešajte. V ločeni posodi iz nerjavečega jekla zmešajte vodo in kvas ter z metlico dodajte 2 žlici olja. Pustite počivati 5 minut.

Vodo vlijte v sredino moke in z lopatico dobro premešajte, da se združi v lepljivo maso. To maso prelijte na rahlo pomokano površino in začnite gnesti testo tako, da ga obdelujete s peto dlani. Pritisnite navzven in potegnite notranji rob čez vrh. Postopek ponovite, da dobite gladko in nelepljivo testo.

Kroglo testa položite v čisto skledo iz nerjavečega jekla, ki ste jo premazali s preostalo 1 žlico olivnega olja. Pokrijte s čisto krpo in pustite vzhajati na sobni temperaturi 1 uro in pol ali dokler se testo ne podvoji.

Ko testo vzhaja, ga lahko razdelimo na polovico in iz obeh delov oblikujemo dve kroglici, ki ju kasneje oblikujemo v tradicionalno obliko pice.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Osnovno testo za pico
Naprej
Hrustljava italijanska pica
Nazaj
Osnovno testo za pico
Naprej
Hrustljava italijanska pica

Dodajte Komentar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com