0 0
Najbolj enostaven recept za okusno joto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

500 g kisle repe (zelja)
300 g krompirja
300 g prekajenih svinskih rebrc
2 veliki žlici svinjske masti z ocvirki
1 čajna žlička sladke, rdeče, mlete paprike
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička črni poper v zrnu
4 lovorjevi listi
300 g rjavega fižola
3 čebule
2 veliki žlici čiste svinjske masti
3 listi majarona

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Najbolj enostaven recept za okusno joto

Kuhinja:
  • 130
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Koraki

1
Narejeno
Če želite fižol za joto skuhati v enem loncu in se pri tem ne ukvarjati s kuhanjem, ga lahko čez noč namočite v hladni vodi, da skrajšate čas kuhanja (v tem primeru ga ne namakajte).
2
Narejeno
Olupite in sesekljajte čebulo. V veliko ponev vlijte 2 žlici masla in na vročem maslu prepražite sesekljano čebulo ter med praženjem dodajte še malo vode, da bo povsem mehka in kremasta.
3
Narejeno
Prilijte dovolj vroče vode, dodajte fižol, na kocke narezana prekajena svinjska rebra (po potrebi tudi drugo meso) in poper ter segrevajte 30 minut, da se fižol primerno zmehča.
4
Narejeno
Fižol in meso kuhajte 30 minut (odvisno od vrste fižola), nato dodajte opran in drobno narezan krompir ter lovorjev list in kuhajte še 30 minut.
5
Narejeno
Po približno 30 minutah kuhanja dodajte kislo repo (v mojem primeru) ali kislo zelje. To je treba vnaprej oprati (če ne želite kisle hrane) in enkrat prerezati.
6
Narejeno
Pred serviranjem pustite krožnik počivati 15 minut. To lahko izboljšate tako, da vsaki porciji jote pred serviranjem dodate 1 čajno žličko ali do 1 velike žlice kisle smetane. Ogreta jota je po dnevu ali dveh okusnejša od pravkar kuhane jote. Osebno joto najraje kuham kot golaž ali govejo juho ... kuham jo dolgo, vendar počasi, tako da skoraj ne zavre.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Recept za juho iz zelja – Preprosta juha iz svežega zelja
Naprej
Bučna kremna juha
Nazaj
Recept za juho iz zelja – Preprosta juha iz svežega zelja
Naprej
Bučna kremna juha

Dodajte Komentar