Sestavine
-
500 g Svinjsko mleto meso
-
400 g Fižol (pločevinka)
-
300 g Koruzapločevinka
-
35 g Nachos začimbe
-
50 g Drobtine panko
-
1/2 skodelice Paradižnikova salsa
-
2× Jajce
-
40 g Moka
-
1 žlica Mleko
-
230 g Koruzni čips
-
Omaka
-
2 žlici Maslo
-
2 žlici Moka
-
350 ml Mleko
-
250 g Mehiška sirova mešanica
-
ščepec Kajenski poper
Navodila
V veliki skledi zmešajte mleto meso, fižol, koruzo, mešanico začimb, drobtine, salso in 1 jajce. Iz 1 žlice mešanice mletega mesa oblikujte kroglico. Prenesite jo na krožnik. Ponovite s preostalo zmesjo iz mletega mesa.
Na krožnik dajte moko. Z vilicami stepite jajce v posodi. Na krožnik položite koruzni čips. Kroglico pomočite v moko, nato v jajce in nato v zdrobljen koruzni čips. Ponovite s preostalimi kroglicami. Prenesite na pekač.
Kroglice popršite z oljem. V zračnem cvrtniku jih pecite 10 minut ali dokler ne postanejo hrustljave.
Za pripravo omake za pomakanje raztopite maslo v veliki ponvi na srednji temperaturi. Dodajte moko in jo stepajte, dokler ne nastane rahla pasta. Dodajte mleko in stepajte, da se združi. Segrejte do vrenja in dodajte sir in kajenski poper ter stepajte, dokler ne dobite gladke omake.
Kroglice postrezite z omako za pomakanje.
(Foto: freepik.com)