Sestavine
-
450 g Svinjsko meso
-
10× Marelice
-
1× Bučka
-
3× Čebula
-
2 žlici Pomarančni sok
-
2 žlici Gorčica
-
½ čajne žličke Ingver
-
½ čajne žličke Provansalska zelišča
-
Poper
-
100 g Marelična marmelada
Navodila
Narežite marelice, bučko in čebulo na velike kose.
V veliko skledo dajte marmelado, pomarančni sok, gorčico, ingver in mešana zelišča. Mešajte, dokler zmes ni gladka, in jo začinite s poprom.
Nato s svinjine odrežite maščobo in jo narežite na koščke. Stresite jo v skledo z marinado in dobro premešajte ter poskrbite, da bo meso dobro obloženo.
Skledo pokrijte s folijo za živila in pustite marinirati v hladilniku vsaj 3 ure.
Ražnjiče sestavite tako, da na nabodalo nataknete kos svinjine, marelico, svinjino, bučko, svinjino in čebulo ter nadaljujete, dokler ni nabodalo “polno”.
Segrejte žar in nanj položite nabodala ter jih na vsaki strani pecite približno 10 minut. S preostalo marinado jih premažite med pečenjem.
(Foto: freepik.com)