0 0
Nabodala z marelico

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

450 g Svinjsko meso
10× Marelice
Bučka
Čebula
2 žlici Pomarančni sok
2 žlici Gorčica
½ čajne žličke Ingver
½ čajne žličke Provansalska zelišča
Poper
100 g Marelična marmelada

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Nabodala z marelico

  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Narežite marelice, bučko in čebulo na velike kose.

V veliko skledo dajte marmelado, pomarančni sok, gorčico, ingver in mešana zelišča. Mešajte, dokler zmes ni gladka, in jo začinite s poprom.

Nato s svinjine odrežite maščobo in jo narežite na koščke. Stresite jo v skledo z marinado in dobro premešajte ter poskrbite, da bo meso dobro obloženo.

Skledo pokrijte s folijo za živila in pustite marinirati v hladilniku vsaj 3 ure.

Ražnjiče sestavite tako, da na nabodalo nataknete kos svinjine, marelico, svinjino, bučko, svinjino in čebulo ter nadaljujete, dokler ni nabodalo “polno”.

Segrejte žar in nanj položite nabodala ter jih na vsaki strani pecite približno 10 minut. S preostalo marinado jih premažite med pečenjem.

(Foto: freepik.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zelenjavna štruca
Naprej
Piščančja pita
Nazaj
Zelenjavna štruca
Naprej
Piščančja pita

Dodajte Komentar