0 0
Musaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 kg Krompir olupljenen in narezan na rezine
2 x Čebula narezana na drobno
3 žlice Maščoba (maslo ali olje)
3 x Jajce
3 dl Kisla smetana
Sir naribani
2 dl Mleko
Meso mleto, pol svinjine, pol govedine
Poper po okusu
Sol po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Musaka

Kuhinja:
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Na maščobi prepražite čebulo, dodajte meso in dušite, da izpari vsa tekočina. Posolite in popoprajte. Naj se malo ohladi. Jajca dobro stepite s smetano in mlekom ter rahlo posolite.

Pekače dobro naoljite, lepo zložite polovico krompirjevih rezin, nekaj jih namažite z jajčno glazuro, dodajte meso in premažite z jajčno glazuro. Vse skupaj pokrijete z drugo polovico krompirja. Tako pripravljeno musako prelijte s preostalim jajčnim prelivom in po potrebi s stopljeno maščobo.

Po vrhu lahko potresete tudi nariban sir. Pecite na zmernem ognju 1 uro oziroma toliko časa, da se jed lepo obarva.

Krompir morate skuhati. V nasprotnem primeru bo čas peke veliko daljši in potrebovali boste več tekočine. Ko se ukvarjate s surovim krompirjem, morate dodati juho. Enako jed lahko naredite z ostanki testenin.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Juha za mame in hčere
Naprej
Piščančji paprikaš
Nazaj
Juha za mame in hčere
Naprej
Piščančji paprikaš

Dodajte Komentar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com