0 0
Musaka s krompirjem in mletim mesom – Recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1.4 kg krompirja
500 g mletega mesa
1 srednje velika čebula
1 velika žlica paradižnikove
mezge (ali ketchup)
olje
400 g kisle smetane
1 jajce
bazilika
sol, poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Musaka s krompirjem in mletim mesom – Recept

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Krompir olupimo, narežemo na tanke rezine (lahko ga naribamo) in skuhamo v slani vodi do mehkega.

Medtem sesekljamo čebulo in jo na olju prepražimo. Ko je lepe zlato – rumene barve, ji dodamo mleto meso in ga pražimo toliko časa, da spremeni barvo. Nato dodamo paradižnikovo mezgo ali ketchup in malo vode (0,5 dl), premešamo. Dodamo še ščep ali dva posušene bazilike in še malo pražimo na nižji temperaturi (pribl. 10 minut). Solimo in popramo po okusu.

Ko je krompir kuhan, ga odcedimo. Polovico krompirja damo na dno pekača (20 x 30 cm). S kuhalnico ga enakomerno porazdelimo po dnu in ga narahlo pritisnemo. Na to plast stresemo mleto meso in ga poravnamo po celotnem pekaču.

Na vrh damo preostal krompir, poravnamo in tudi malo pritisnemo, da nastane ravna površina. V posodi dobro zmešamo (z metlico) jajce s kislo smetano, malo solimo in popramo. To mešanico polijemo po vrhu zadnje plasti krompirja.

Pečemo v vnaprej ogreti pečici na 200 stopinjah celzija, približno 30 – 45 minut, oziroma dokler zgoraj ni lepe zlato rumene barve.

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Krompir olupimo, narežemo na tanke rezine (lahko ga naribamo) in skuhamo v slani vodi do mehkega.
Medtem sesekljamo čebulo in jo na olju prepražimo. Ko je lepe zlato – rumene barve, ji dodamo mleto meso in ga pražimo toliko časa, da spremeni barvo. Nato dodamo paradižnikovo mezgo ali ketchup in malo vode (0,5 dl), premešamo. Dodamo še ščep ali dva posušene bazilike in še malo pražimo na nižji temperaturi (pribl. 10 minut). Solimo in popramo po okusu.
Ko je krompir kuhan, ga odcedimo. Polovico krompirja damo na dno pekača (20 x 30 cm). S kuhalnico ga enakomerno porazdelimo po dnu in ga narahlo pritisnemo. Na to plast stresemo mleto meso in ga poravnamo po celotnem pekaču.
Na vrh damo preostal krompir, poravnamo in tudi malo pritisnemo, da nastane ravna površina.
V posodi dobro zmešamo (z metlico) jajce s kislo smetano, malo solimo in popramo.
To mešanico polijemo po vrhu zadnje plasti krompirja.

2
Narejeno

Peka

Pečemo v vnaprej ogreti pečici na 200 stopinjah celzija, približno 30 – 45 minut, oziroma dokler zgoraj ni lepe zlato rumene barve.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Recept za okusno čokoladno torto
Naprej
Recept za najboljši pirin kruh
Nazaj
Recept za okusno čokoladno torto
Naprej
Recept za najboljši pirin kruh

Dodajte Komentar