Sestavine
-
600 g Krompir
-
1 x Strok - česen
-
1 x Jajčevec
-
1 x Čebula
-
Beli fižolbel fižol v paradižnikovi omaki, po okusu
-
SESTAVINE ZA BEŠAMEL
-
60 g Bela moka
-
20 g Maslo
-
100 g Parmezan
-
0.25 l Voda
-
1 x Paradižnikmesnati paradižnik
Navodila
Narežite krompir na rezine, jajčevec narežite na debele rezine, debele cca. 0,5 cm. Vse položite na delovno površino eno poleg drugega, natrite s soljo in pustite.
V veliki ponvi segrejte 2 žlici olja. Osušite rezine jajčevca, močno popecite in vzemite ven iz ponve.
Čebulo in česen podušite na 1 žlici olja, dodajte še fižol, na hitro segrejte in pa začinite.
Stopite maslo za bešamel, vmešajte moko, dodajte vodo in med mešanjem zavrite. Začinite s soljo in poprom po vašem okusu.
Jajčevce, paradižnik, krompir, fižol in bešamel zložite v pekač po plasteh in potresite še s sirom.
V pečici ogreti okoli 200 °C pecite približno 40 minut.
Dober tek!
(Foto: Getty Images)