0 0
Mousse iz čokolade in avokada

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 g Veganska temna čokolada
2 x Avokado
2 žlički Kakav v prahu
2 žlički Pasta iz vaniljinih zrn
3 žlice Javorjev sirup
150 g Kokosova smetana
Sezonsko sadje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mousse iz čokolade in avokada

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • Vegansko
  • 30 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

80 g temne čokolade stopite do gladkega.

Medtem razpolovite avokado in izdolbite meso ter zmeljite v kuhinjskem robotu.
Tako boste dobili štiri prazne polovice avokada z lupino. Notranjost avokadovih lupin s čistim čopičem za testo premažite s plastjo stopljene čokolade, dokler ni enakomerno prekrita. Prenesite na pladenj in za 10 minut postavite v hladilnik, da se čokolada strdi. Postopek ponovite še dvakrat, dokler ne nanesete treh plasti čokolade. Pladenj vrnite v hladilnik za pol ure ali dokler se čokolada popolnoma ne strdi.

Stopite preostalo čokolado in jo skupaj s kakavom v prahu, z zmletim avokadom, vaniljevo pasto, javorjevim sirupom, s kokosovo smetano in ščepcem soli dodajte v kuhinjski robot in nekaj sekund mešajte, da se poveže. Stresite v skledo, pokrijte in pustite v hladilniku, dokler ni potrebno (vendar ne dlje kot 2 uri).

Ko so čokoladne lupine pripravljene, nežno olupite avokadovo lupino in jo zavrzite. Čokoladne lupinice pritisnite na mousse in vsako napolnite z malo sadja (razpolovljene jagode in borovnice, koščki pomaranče …). Po želji pokapajte z malo češnjevega likerja in na koncu z nekaj stopljene in naribane veganske bele čokolade.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Goveji karpačo
Naprej
Čokoladni hlebčki
Nazaj
Goveji karpačo
Naprej
Čokoladni hlebčki

Dodajte Komentar