Sestavine
-
225 g Riževi rezanci
-
60 ml Olje
-
1/2 Čebula
-
1× Rdeča paprika
-
1× Rumena paprika
-
150 g Kozice
-
150 g Lignji
-
120 ml Pad Thai omaka
-
30 ml Sojina omaka
-
30 ml Ribja omaka
-
30 ml Rjavi sladkor
-
2× Jajce
-
2 žlici Arašidi
-
1× Limeta
-
3 stroki Česen
-
30 g Koriander
Navodila
Riževe rezance namočite v toplo vodo za 30 minut ali dokler niso mehki. Odcedite jih in pustite na strani.
V velikem voku ali ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Dodajte česen in čebulo ter ju pražite 1 minuto.
Dodajte papriko in jo pražite še 1 minuto. Dodajte kozice in lignje ter jih pražite 2 minuti ali dokler kozice ne postanejo rožnate, lignji pa kuhani.
V manjši skledi zmešajte omako Pad Thai, sojino omako, ribjo omako in rjavi sladkor.
Morske sadeže in zelenjavo potisnite na eno stran voka, na drugo stran pa vlijte razžvrkljana jajca. Jajca stepajte, dokler niso kuhana, nato pa vse skupaj zmešajte.
V vok dodajte odcejene riževe rezance in omako ter pražite 2-3 minute oziroma dokler se rezanci ne segrejejo in se omaka enakomerno porazdeli.
Pad Thai servirajte v sklede, na vrhu pa dodajte sesekljane arašide, koriander in stisnite limeto.
(Foto: pexels.com)