0 0
Morski kari

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
400 ml Kokosovo mleko
150 g Kozice
4 x Brancin - file
2 x file morski list
2 pesti Školjke klapavice
1 žlička Sojina omaka
Jajčni rezanci
Karijeva pasta
6 x Spomladanska čebula
3 x Čili
2 stroka Česen
1 kos Ingver
2 stebli Limonska trava
2 x Limeta
1 šopek Koriander
Oljčno olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Morski kari

  • 40 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

  • Karijeva pasta

Navodila

Deli

Pripravite kari pasto. Čebulo, sesekljane rdeče čilije, česen, ingver, limonsko travo, limetino lupino in sok ter stebla koriandra dajte v mešalnik. Zmiksajte v pasto, jo začinite, nato pa še enkrat zmiksajte z malo olivnega olja.

Segrejte ponev in dodajte pasto. Med mešanjem pustite, da se nekaj minut kuha. Dodajte kokosovo mleko in dobro premešajte. Zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in pustite vreti.

Dodajte kozice, morski list in fileje brancina, pokrijte s pokrovko in pustite vreti 3 minute. Nato dodajte školjke, pokrijte s pokrovko in kuhajte še 3 minute, dokler se vse lupine ne odprejo.

Na koncu prelijte s sojino omako in postrezite s kuhanimi jajčnimi rezanci. Potresite jih z rezerviranimi listi koriandra in narezanim rdečim čilijem.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Puhaste jabolčne palačinke
Naprej
Orehovi zavitki
Nazaj
Puhaste jabolčne palačinke
Naprej
Orehovi zavitki

Dodajte Komentar