Sestavine
-
400 ml Kokosovo mleko
-
150 g Kozice
-
4 x Brancin - file
-
2 x file morski list
-
2 pesti Školjke klapavice
-
1 žlička Sojina omaka
-
Jajčni rezanci
-
Karijeva pasta
-
6 x Spomladanska čebula
-
3 x Čili
-
2 stroka Česen
-
1 kos Ingver
-
2 stebli Limonska trava
-
2 x Limeta
-
1 šopek Koriander
-
Oljčno olje
Navodila
Pripravite kari pasto. Čebulo, sesekljane rdeče čilije, česen, ingver, limonsko travo, limetino lupino in sok ter stebla koriandra dajte v mešalnik. Zmiksajte v pasto, jo začinite, nato pa še enkrat zmiksajte z malo olivnega olja.
Segrejte ponev in dodajte pasto. Med mešanjem pustite, da se nekaj minut kuha. Dodajte kokosovo mleko in dobro premešajte. Zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in pustite vreti.
Dodajte kozice, morski list in fileje brancina, pokrijte s pokrovko in pustite vreti 3 minute. Nato dodajte školjke, pokrijte s pokrovko in kuhajte še 3 minute, dokler se vse lupine ne odprejo.
Na koncu prelijte s sojino omako in postrezite s kuhanimi jajčnimi rezanci. Potresite jih z rezerviranimi listi koriandra in narezanim rdečim čilijem.
(Foto: pexels.com)