Sestavine
-
500 g Krompir
-
600 g Repa
-
200 g Sir
-
150 ml Zelenjavna juha
-
4 žličke Koruzna mokazmešana z dvema žlicama hladne vode
-
650 g Riba trska
-
100 g Kozice
-
1 žlička Peteršilj
Navodila
Krompir in repo kuhajte v vreli vodi, dokler se ne zmehčata (približno 20 minut).
Pečico segrejte na 190 °C. Medtem ko se krompir in repa kuhata, dajte mehki sir in juho v veliko ponev ter ju rahlo segrevajte in mešajte z leseno žlico, dokler se ne zmešata in postaneta gladka. Zdaj dodajte zmešano koruzno moko in kuhajte, dokler se ne zgosti.
V omako vmešajte ribe, kozice in peteršilj. Začinite z nekaj popra.
Zmes prelijte v pekač. Krompir in repo odcedite, dobro pretlačite in začinite s črnim poprom. Z žlico prelijte kašo čez ribo, da jo popolnoma prekrije. Pecite 25-30 minut, dokler ni vroča, nato jo za nekaj minut prestavite na vroč žar, da se po vrhu rjavo zapeče. Postrezite z grahom ali s sladko koruzo.
(Foto: Pixabay)