0 0
Morska pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
½ skodelice Maslo 1 skodelica = 240 ml
1 ½ skodelice Čebula
1 skodelica Koromač
1 skodelica Zelena
1 skodelica Korenje
½ skodelice Moka
½ skodelice Belo vino
3 skodelice Ribja jušna osnova
¼ skodelice Zgoščena smetana
½ čajne žličke Sol in poper
1 file Morska plošča - riba
220 g Morske pokrovače
200 g Kozice
1 skodelica Grah
2 žlici Peteršilj
Jajce
500 g Listnato testo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Morska pita

  • 1 ura 40 minut
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V veliki ponvi na srednje močnem ognju stopite maslo. Dodajte narezano čebulo, koromač, zeleno in korenje; med pogostim mešanjem kuhajte, dokler se zelenjava ne zmehča in čebula postane prosojna, približno 8 minut.

Dodajte moko in dobro premešajte, da se zelenjava obloži, ter mešajte 1 minuto. Dodajte vino in mešajte, dokler vino ne izhlapi in zmes postane kašasta, približno 15 sekund.

Dodajte ribjo juho in 3 žlice smetane ter mešajte, dokler se zmes ne zgosti v kremasto omako, približno 5 minut. Začinite s soljo in poprom, nato pa nežno vmešajte morske sadeže, zeleni grah in peteršilj.

Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko in med pogostim nežnim mešanjem mešanico kuhajte na nizki temperaturi, dokler se omaka spet ne segreje, vendar morski sadeži ne bodo popolnoma kuhani, približno 6-8 minut.

Po 2 skodelici mešanice prelijte v 5 majhnih posod/pekačev za pito. Sklede postavite na s folijo obložen pekač.

Pečico segrejte na 190 °C. Stojalo v pečici postavite na sredino.

V majhni skledi stepite jajce in preostalo 1 žlico težke smetane. Odmrznjene liste listnatega testa položite na rahlo pomokano površino. Vsak list zvijte v kvadrat 10 x  10 cm in ga razrežite na četrtine. Odvečno testo zavrzite.

Na vsako skledo položite kvadrat testa, okrasno zavihajte vogale, da se prilegajo skledi, in vrh premažite z jajčnim premazom. S konico noža na sredini testa naredite 3 majhne zareze, da se med kuhanjem lahko sprosti para. Na vrh testa lahko položite sesekljane koromačeve lističe ali peteršiljeve liste in jih rahlo pritisnite na testo v jajčnem prelivu, da se prilepijo.

Pekač s posameznimi porcijami položite v ogreto pečico in pecite, dokler se testo zlato rjavo ne zapeče, nadev pa je vroč in mehurčkast, približno 40 minut.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Riba tilapija
Naprej
Tunin zrezek
Nazaj
Riba tilapija
Naprej
Tunin zrezek

Dodajte Komentar