Sestavine
-
500 g Morski sadežikozice, pokrovače, ribe, klapavice
-
2× Paprikarumena in rdeča
-
1× Čebula
-
2 žlici Olivno olje
-
2 stroka Česen
-
1 žlička Paprika v prahu
-
1 žlička Origano
-
1× Limonasok
-
Sol in poper
Navodila
Za marinado zmešajte oljčno olje, sesekljan česen, papriko, posušen origano, limonin sok, sol in poper.
V marinado dodajte morske sadeže in jih premešajte, da se obložijo. Marinirajte jih približno 30 minut.
Žar segrejte na srednje visoko temperaturo. Marinirane morske sadeže, narezano papriko in čebulo nataknite na namočena lesena nabodala.
Nabodala položite na segret žar in jih na vsaki strani pecite približno 5 minut oziroma dokler se morski sadeži lepo ne zapečejo.
Nabodala postrezite z limoninimi rezinami in tatarsko omako. Dober tek!
(Foto: pexels.com)