Sestavine
-
200 g Suhe hruške
-
1 l Mleko
-
100 g Maslo
-
240 g Pšenični zdrob
-
240 g Sladkor
-
Limonina lupina
-
8× Jajce
-
Voda
-
Cimet
-
Klinčki
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C. Ločite rumenjake in beljake.
Vodo po želji posladkajte s sladkorjem, dodajte cimet in klinčke ter vanjo namočite suhe hruške. Segrejte in kuhajte 30 minut. Hruške odcedite.
V vodo od hrušk dodajte mleko in vkuhajte zdrob. Dodajte polovico sesekljanih hrušk in rumenjake ter dobro premešajte. Dodajte še maslo, limonino lupino in stepene beljake.
Maso nadevajte v namaščene modelčke in pecite približno 20 minut.
Zmeljite drugo polovico hrušk in vse skupaj postrezite.
(Foto: unsplash.com)