Sestavine
-
1 ½ skodelice Moka1 skodelica = 240 ml
-
1 čajna žlička Pecilni prašek
-
½ skodelice Maslo
-
2 skodelici Sladkor
-
5× Jajce
-
1 čajna žlička Vaniljev ekstrakt
-
2 skodelici Mleko
-
760 ml Kondenzirano mleko
-
1 ½ skodelice Smetana za stepanje
Navodila
Pečico segrejte na 175 °C. Namastite in z moko posujte pekač.
Presejte moko in pecilni prašek; pustite ju na strani.
V veliki skledi z električnim mešalnikom stepajte 1 skodelico sladkorja in maslo, dokler ne postaneta rahla in puhasta. Dodajte jajca in pol žličke vanilje; dobro premešajte.
Dodajte mešanico moke, približno 1/2 skodelice naenkrat, in mešajte, dokler se dobro ne zmeša. Testo vlijte v pripravljeno posodo.
Pecite v ogreti pečici približno 30 minut. Torto po vsej površini prebodite z vilicami; pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
V skledi zmešajte mleko in kondenzirano mleko; prelijte po vrhu ohlajenega peciva in pustite, da se vpije.
V ohlajeni stekleni ali kovinski skledi z električnim mešalnikom stepite smetano, preostalo 1 skodelico sladkorja in 1 žličko vanilje, dokler se ne zgosti. Razporedite po vrhu nadeva. Torto do postrežbe hranite v hladilniku.
(Foto: pexels.com)