0 0
Mlečna rezina

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 ½ skodelice Moka 1 skodelica = 240 ml
1 čajna žlička Pecilni prašek
½ skodelice Maslo
2 skodelici Sladkor
Jajce
1 čajna žlička Vaniljev ekstrakt
2 skodelici Mleko
760 ml Kondenzirano mleko
1 ½ skodelice Smetana za stepanje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mlečna rezina

Kuhinja:
  • 1 ura
  • Porcije 24
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 175 °C. Namastite in z moko posujte pekač.

Presejte moko in pecilni prašek; pustite ju na strani.

V veliki skledi z električnim mešalnikom stepajte 1 skodelico sladkorja in maslo, dokler ne postaneta rahla in puhasta. Dodajte jajca in pol žličke vanilje; dobro premešajte.

Dodajte mešanico moke, približno 1/2 skodelice naenkrat, in mešajte, dokler se dobro ne zmeša. Testo vlijte v pripravljeno posodo.

Pecite v ogreti pečici približno 30 minut. Torto po vsej površini prebodite z vilicami; pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.

V skledi zmešajte mleko in kondenzirano mleko; prelijte po vrhu ohlajenega peciva in pustite, da se vpije.

V ohlajeni stekleni ali kovinski skledi z električnim mešalnikom stepite smetano, preostalo 1 skodelico sladkorja in 1 žličko vanilje, dokler se ne zgosti. Razporedite po vrhu nadeva. Torto do postrežbe hranite v hladilniku.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Tunin namaz z jajci
Naprej
Poročni piškoti
Nazaj
Tunin namaz z jajci
Naprej
Poročni piškoti

Dodajte Komentar