Sestavine
-
250 g Moka
-
1/2 žličke Morska sol
-
50 g Maslo
-
1/2 žličke Posušena limonina mirta
-
100 ml Mleko
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C.
Rahlo namastite pekač. V skledo presejte moko in sol ter dodajte maslo. S konicami prstov maslo vtrite v mešanico moke, da bo podobna drobtinam. Vmešajte limonino mirto začinite s poprom. Na sredini mešanice moke naredite jamico in vanjo nalijte mleko. Mešajte, da nastane mehko, lepljivo testo.
Testo položite na pomokano površino. Rahlo gnetite dokler ni gladko. Testo oblikujte v 6 kroglic.
Položite jih na pripravljen pekač. Na vrhu vsake kroglice naredite plitve zareze. Premažite jih z malo dodatnega mleka. Posujte z malo dodatne moke.
Pecite 15 minut. Postrezite tople ali na sobni temperaturi z maslom.
(Foto: pexels.com)