Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
1 x Čebula
-
2 stroka Česen
-
85 g Ovseni kosmiči
-
450 g Puranje mesomleto
-
100 g Suhe marelice
-
1 x Korenje
-
1 x Jajce
-
Kumararezine za postrežbo
Navodila
V ponvi segrejte olje in 5 minut pražite čebulo, da se zmehča. Dodajte česen in ovsene kosmiče in jih pražite še 2 minuti.
Ko se mešanica ohladi, ji dodajte preostale sestavine in jih z rokami dobro premešajte in začinite po okusu ter oblikujte 8 polpetov.
Pečico segrejte na 200 °C. V ponvi segrejte preostalo oljčno olje in polpete na vsaki strani popecite, da se dobro obarvajo (4 minute). Položite jih na pekač in jih pecite 15 minut. Postrezite v hlebčkih z okusnim paradižnikovim čatnijem in rezinami kumare.
Za čatni segrejte olivno olje in dodajte 1 drobno sesekljano čebulo. Kuhajte 5 minut, da se zmehča. Vmešajte strok česna in kuhajte še nadaljnjo minuto. Dodajte 1 žlico paste iz sušenih paradižnikov, 400 g kakovostnega sesekljanega paradižnika in ščepec sladkorja. Nežno kuhajte 25 minut, da postane gost. Začinite po okusu, nato pa pustite, da se pred serviranjem ohladi.
Foto: pexels.com