Sestavine
-
1/2 skodelice Lešnikisesekljani
-
1/2 skodelice Moka
-
1/4 skodelice Maslo
-
1/4 skodelice Sladkor
-
1× Jajčni rumenjak
-
2 žlici Mleko
-
1/4 čajne žličke Sol
-
1/4 čajne žličke Vaniljev ekstrakt
Navodila
Segrejte pečico na 190 °C.
V skledi zmešajte sesekljane lešnike, moko, sol in sladkor. Dobro premešajte.
Dodajte na kocke narezano maslo in mešajte, dokler zmes ne postane podobna grobim drobtinam.
V ločeni skledi stepite rumenjak, mleko in vaniljev ekstrakt.
Mokre sestavine dodajte k suhim in mešajte, dokler se ne povežejo.
Testo enakomerno porazdelite med mini pekače ali pekač za mafine in ga pritisnite na dno in ob straneh.
Mini pite pecite 10-12 minut, da se rahlo zlato rjavo obarvajo.
Pustite, da se skorjice ohladijo, preden jih napolnite z najljubšim lešnikovim nadevom, na primer z Nutello ali domačim lešnikovim nadevom.
Napolnjene mini pite pecite še 5-8 minut, da se nadev strdi.
Pred serviranjem pustite, da se mini lešnikove pite nekaj minut hladijo. Uživajte!
(Foto: pexels.com)