0 0
Mineštra

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 večji krompirji
3 večji paradižniki
100 g rdečega fižola
3 stroki česna
1 čebula
1 gomolj zelene
2 korenčka
100 g ohrovta
200 g pora
2 žlici paradižnikovega koncentrata
1 l jušne osnove
1 žlica soli
5 zrn črnega popra
2 žlici olivnega olja

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mineštra

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Okusna enolončnica, ki prihaja iz Italije. Ponekod ji dodajo še riž ali testenine, tokrat pa vam ponujamo lahkotnejšo različico z  zelenjavo.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in kuhanje

Fižol stresemo v kozico, prelijemo z vodo in pustimo, da se namaka čez noč. Naslednji dan ga odcedimo in znova stresemo v kozico. Zalijemo ga s hladno vodo. Pristavimo na kuhalnik in kuhamo na zmernem ognju 45 minut. Krompir olupimo in narežemo na kocke, nato pa ga v kozici kuhamo 15 minut.

Operemo korenček in gomolj zelene olupimo. Korenček narežemo na kolobarje, zeleno pa na kocke. Paradižnike potopimo v vrelo vodo za tri minute, jim odstranimo kožo in jih zrežemo na kockice. Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo.

V večji posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, jo malo posolimo in počakamo, da se zmehča. Dodamo še korenček in zeleno. Vse skupaj mešamo in počakamo toliko časa, da začne zelenjava dobivati zlato barvo, nato dodamo česen in ga pražimo deset sekund, nato dodamo blanširane paradižnike, paradižnikov koncentrat, solimo in popramo.

Na nizkem ognju kuhamo brez pokrovke deset minut in vmes večkrat dobro premešamo. Zalijemo z jušno osnovo (zelenjavno, govejo ali piščančjo), pokrijemo in pustimo, da se kuha.

Por in ohrovt operemo in obrišemo. Por narežemo na kolobarje, ohrovt pa na tanjše trakove in skupaj stresemo v juho. Fižol in krompir odcedimo in dodamo v juho, nato pa vse skupaj kuhamo še 15 minut. Vmes poskusimo, ali je jed dovolj slana, po potrebi jo dosolimo.

2
Narejeno

Serviranje

Juho serviramo v krožnike. Naribamo parmezan in ga potresemo po mineštri. Odlično se prilega tudi žlica kisle smetane, ki jo lahko serviramo ob ali v juhi.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Goveji golaž
Naprej
Fabada
Nazaj
Goveji golaž
Naprej
Fabada

Dodajte Komentar