Sestavine
-
250 g Goveje meso
-
250 g Klobasa
-
30 g Drobtine
-
1× Jajce
-
3 žlice Paradižnikova omaka
-
Začimbe
-
3× Listnato testo
-
1× Jajčni rumenjak
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C. Pekač obložite s papirjem za peko.
V skledo dajte mleto govedino, klobaso, drobtine, jajce, paradižnikovo omako in začimbe. Mešajte, dokler se dobro ne povežejo.
Vsak list testa poševno razrežite na 4 trikotnike. V vrečko za brizganje z žlico nadevajte mesno maso.
Mešanico potisnite vzdolž najdaljšega roba vsakega trikotnika iz peciva. Razkrito testo premažita z malo rumenjaka. Testo zvijte od najdaljšega roba navzgor, da se zmes zapre in oblikuje v rogljiček. Položite na pripravljen pladenj in ga premažite z jajcem. Ponovite s preostalo zmesjo, testom in jajcem.
Pecite 30-35 minut ali dokler se ne napihne in pozlati.
Postrezite z dodatno paradižnikovo omako.
(Foto: pexels.com)