Sestavine
-
30 dag Goveje meso - mletolahko daste katerokoli mleto meso, po vaši želji
-
4 x Jajce
-
1 x Čebulavečja
-
4 x Strok - česen
-
1 x Kisla smetana
-
4 - 5 žlic Moka
-
Poperpo okusu
-
Vegetapo okusu
-
Solpo okusu
-
Olje za cvrtje
Navodila
Najprej nasekljajte čebulo in česen ter ju dajte v malo večjo posodo. Nato dodajte še meso, jajca, kislo smetano, sol, poper in zeleno (vse po vašem okusu), dobro premešajte in postopoma med mešanjem dodajajte tudi moko (malo po malo) in pa pecilni prašek, vmes morate nenehno mešati. Kepe dajte za pol ure v hladilnik (če je to potrebno – za vse tiste pa, ki nimate dovolj časa za to ne pride v poštev).
Pripravite si tudi posodo v kateri naj bo hladna voda. Kajti vsakič ko boste zajeli maso in jo boste dajali v olje, jo pomočite v mrzlo, hladno vodo (to pa zato, da se vam masa ne bo prijmala na žlico in le tako boste veliko lažje delali polpete, oziroma miške).
Zraven polpet servirajte, si postrezite oziroma postrezite s hladnim krompirjem.