Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
1 x Čebula
-
4 stroki Česen
-
400 g Svinjsko meso
-
1 žlička Žajbelj
-
1 žlička Rožmarin
-
1 žlička Timijan
-
230 g Gobe
-
1 žlička Paradižnikova pasta
-
220 ml Rdeče vino
-
300 ml Kisla smetana
-
Palačinke
-
400 g Konzerviran paradižnik
-
50 g Parmezan
-
Peteršilj
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Namastite pekač.
V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo in jo pecite 4 minute, dokler se ne zmehča, nato dodajte česen in ga pecite še 1 minuto oziroma dokler ne zadiši. Segrevanje povečajte na srednjo jakost, nato dodajte svinjino, zelišča in gobe. Kuhajte 8 minut, dokler svinjina ne porjavi. Med kuhanjem mešajte.
Dodajte paradižnikovo pasto in vino ter kuhajte še 2 minuti, dokler vino ne izpari. Dobro začinite in rahlo ohladite. Prenesite v kuhinjski robot in zmiksajte, nato dodajte 2 žlici kisle smetane in stepite v pasto.
Zmes naložite na palačinke in jih zavijte ter položite v pekač. Ponev obrišite in vanjo dajte paradižnik in preostalo kislo smetano, nato pa na srednji temperaturi 2 minuti segrevajte. Začinite in prelijte po kanelonih, nato pa potresite s sirom. Pecite 30 minut ali dokler se ne naredijo mehurčki. Okrasite s peteršiljem.
(Foto: freepik)