0 0
Mesni kaneloni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Olivno olje
1 x Čebula
4 stroki Česen
400 g Svinjsko meso
1 žlička Žajbelj
1 žlička Rožmarin
1 žlička Timijan
230 g Gobe
1 žlička Paradižnikova pasta
220 ml Rdeče vino
300 ml Kisla smetana
Palačinke
400 g Konzerviran paradižnik
50 g Parmezan
Peteršilj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mesni kaneloni

  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C. Namastite pekač.

V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo in jo pecite 4 minute, dokler se ne zmehča, nato dodajte česen in ga pecite še 1 minuto oziroma dokler ne zadiši. Segrevanje povečajte na srednjo jakost, nato dodajte svinjino, zelišča in gobe. Kuhajte 8 minut, dokler svinjina ne porjavi. Med kuhanjem mešajte.

Dodajte paradižnikovo pasto in vino ter kuhajte še 2 minuti, dokler vino ne izpari. Dobro začinite in rahlo ohladite. Prenesite v kuhinjski robot in zmiksajte, nato dodajte 2 žlici kisle smetane in stepite v pasto.

Zmes naložite na palačinke in jih zavijte ter položite v pekač. Ponev obrišite in vanjo dajte paradižnik in preostalo kislo smetano, nato pa na srednji temperaturi 2 minuti segrevajte. Začinite in prelijte po kanelonih, nato pa potresite s sirom. Pecite 30 minut ali dokler se ne naredijo mehurčki. Okrasite s peteršiljem.

(Foto: freepik)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Borovničeve palačinke s slanino
Naprej
Krompir po španskem receptu
Nazaj
Borovničeve palačinke s slanino
Naprej
Krompir po španskem receptu

Dodajte Komentar