Sestavine
-
3 g Peteršilj
-
40 ml Paradižnikov pire
-
16 ml Gorčica
-
2 x Čebula
-
1 x Zelena - steblo
-
Timijanpo okusu
-
4 x Korenček
-
1 x Jajce
-
1 x Zelena
-
100 g Panceta
-
0.8 kg Mešano mleto meso
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
Olivno oljepo okusu
-
30 ml Jušna osnova
-
3 x Česen
-
0.55 l Voda
-
36 g Maslo
-
200 g Polenta
Navodila
Zmešajte mleto meso s ščepcem popra, gorčico, jajcem in na drobno sesekljanim peteršiljem. Oblikujte približno 16 mesnih kroglic.
Prepražite jih na vročem olivnem olju, vendar pazite, da ne razpadejo, in jih odstavite z ognja.
Nato na vroče oljčno olje stresite sesekljano čebulo, koren zelene in pa korenje. Ko se bo zelenjava zmehčala, dodajte narezano panceto, česen in steblo zelene.
Zalijte s paradižnikovo kašo in malo jušne osnove ter kuhajte do mehkega.
Začinite s soljo in poprom ter z mešalnikom zmešajte v gosto temno omako. Po potrebi prilijte še dodatno jušno osnovo.
Kroglice dajte v omako in jih kuhajte okoli 30 minut. Polento vsujte v vrelo slano vodo in dodajte še vejice timijana.
Polento kuhajte, dodajte ji maslo, dobro ga vmešajte, nato jo vlijte v kalup in pustite, da se bo ohladila.
Ko bo ohlajena, izrežite želene oblike in jih specite v ponvi, vendar pazite, da bodo koščki hrustljavi.
Kroglice servirajte na krožnik skupaj z omako in pa hrustljavo zapečeno polento.
(Foto: Getty Images)