• Domov
  • Mesne Jedi
  • Mesne kroglice v paradižnikovi omaki in to s hrustljavo polento
0 0
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki in to s hrustljavo polento

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 g Peteršilj
40 ml Paradižnikov pire
16 ml Gorčica
2 x Čebula
1 x Zelena - steblo
Timijan po okusu
4 x Korenček
1 x Jajce
1 x Zelena
100 g Panceta
0.8 kg Mešano mleto meso
Poper po okusu
Sol po okusu
Olivno olje po okusu
30 ml Jušna osnova
3 x Česen
0.55 l Voda
36 g Maslo
200 g Polenta

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mesne kroglice v paradižnikovi omaki in to s hrustljavo polento

  • 1 ura in 30 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Zmešajte mleto meso s ščepcem popra, gorčico, jajcem in na drobno sesekljanim peteršiljem. Oblikujte približno 16 mesnih kroglic.

Prepražite jih na vročem olivnem olju, vendar pazite, da ne razpadejo, in jih odstavite z ognja.

Nato na vroče oljčno olje stresite sesekljano čebulo, koren zelene in pa korenje. Ko se bo zelenjava zmehčala, dodajte narezano panceto, česen in steblo zelene.

Zalijte s paradižnikovo kašo in malo jušne osnove ter kuhajte do mehkega.

Začinite s soljo in poprom ter z mešalnikom zmešajte v gosto temno omako. Po potrebi prilijte še dodatno jušno osnovo.

Kroglice dajte v omako in jih kuhajte okoli 30 minut. Polento vsujte v vrelo slano vodo in dodajte še vejice timijana.

Polento kuhajte, dodajte ji maslo, dobro ga vmešajte, nato jo vlijte v kalup in pustite, da se bo ohladila.

Ko bo ohlajena, izrežite želene oblike in jih specite v ponvi, vendar pazite, da bodo koščki hrustljavi.

Kroglice servirajte na krožnik skupaj z omako in pa hrustljavo zapečeno polento.

(Foto: Getty Images)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Testenine s paradižnikom
Naprej
Zelenjavna priloga
Nazaj
Testenine s paradižnikom
Naprej
Zelenjavna priloga

Dodajte Komentar