0 0
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki – čufte

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
KROGLJICE:
1/2 kg mletega mesa
1.5 dl eno skodelica riža
1 srednje velika čebula
mešanica za mleto meso
eno jajce
3 žličke vegete
OMAKA:
1 tuba paradižnikove mezge 200 g
moka
olje
sladkor
sol
voda

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mesne kroglice v paradižnikovi omaki – čufte

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 12
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Okusne mesne kroglice v paradižnikovi omaki.

Recept za 12 kroglic.

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in kuhanje

Najprej pripravimo kroglice.

Skuhamo riž v 1,5 dl vode. Sesekljamo čebulo in jo prepražimo na olju. V 3/4 dl vode vmešamo polovico mešanice za mleto meso in pustimo 3 -4 minute.

V posodo damo mleto meso, jajce, prepraženo čebulo, skuhan riž, zmes za mleto meso in vegeto. Vse skupaj dobro premešamo. Pripravimo paradižnikovo omako. Iz olja in moke naredimo prežganje. V litrsko posodo iztisnemo 3/4 paradižnikove mezge in jo zmešamo z vodo. Vlijemo v posodo s prežganjem in dobro zmešamo, da se ne naredijo grudice. Dodamo še približno 1 l vode (po potrebi lahko več ali manj) in zmešamo.

Omaka mora biti ne pregosta in ne preredka. Omako posolimo (2 žlici vegete oz. po okusu) in posladkamo (po okusu). Iz pripravljene mesne mase oblikujemo kroglice in jih polagamo v omako. Zmanjšamo ogenj in kuhamo približno pol ure, po potrebi še malo dlje. Postrežemo s pire krompirjem.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Fižolova juha
Naprej
Goveji golaž
Nazaj
Fižolova juha
Naprej
Goveji golaž

Dodajte Komentar