Sestavine
-
KROGLJICE:
-
1/2 kg mletega mesa
-
1.5 dl eno skodelica riža
-
1 srednje velika čebula
-
mešanica za mleto meso
-
eno jajce
-
3 žličke vegete
-
OMAKA:
-
1 tuba paradižnikove mezge200 g
-
moka
-
olje
-
sladkor
-
sol
-
voda
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in kuhanje
Najprej pripravimo kroglice.
Skuhamo riž v 1,5 dl vode. Sesekljamo čebulo in jo prepražimo na olju. V 3/4 dl vode vmešamo polovico mešanice za mleto meso in pustimo 3 -4 minute.
V posodo damo mleto meso, jajce, prepraženo čebulo, skuhan riž, zmes za mleto meso in vegeto. Vse skupaj dobro premešamo. Pripravimo paradižnikovo omako. Iz olja in moke naredimo prežganje. V litrsko posodo iztisnemo 3/4 paradižnikove mezge in jo zmešamo z vodo. Vlijemo v posodo s prežganjem in dobro zmešamo, da se ne naredijo grudice. Dodamo še približno 1 l vode (po potrebi lahko več ali manj) in zmešamo.
Omaka mora biti ne pregosta in ne preredka. Omako posolimo (2 žlici vegete oz. po okusu) in posladkamo (po okusu). Iz pripravljene mesne mase oblikujemo kroglice in jih polagamo v omako. Zmanjšamo ogenj in kuhamo približno pol ure, po potrebi še malo dlje. Postrežemo s pire krompirjem.
|