Sestavine
-
2 pesti Drobtine
-
0.5 kg Mleto meso
-
1,5 žličke Gorčica
-
1 x Jajce
-
nekaj vejic Peteršilj - svež
-
1 x Majhna čebula
-
Solpo okusu
-
Poper - mletipo okusu
-
Česen v prahupo okusu
-
1 kg Krompir
-
Mleta paprikapo okusu, po vaši želji
-
Solpo okusu
-
2 žlici Olje
Navodila
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Olupite krompir, očistite ga in ga operite. Narežite ga na krhlje in ga dajte v pekač. Posolite in prelijte še z oljem. Po vaši želji dodajte še malo mlete paprike. Dobro premešajte, da se bodo koščki krompirja enakomerno naoljili in začininili, nato pa pekač za 20 minut potisnite v ogreto pečico.
Peteršilj na drobno sesekljajte, olupite čebulo in jo narežite na koščke. V večjo posodo dodajte mleto meso, drobtine, 2/3 sesekljanega peteršilja, narezano čebulo, gorčico in jajce. Posolite, začinite z mletim poprom in česnom ter sestavine s čistimi rokami dobro pregnetite, da boste dobili enakomerno zmes, iz katere z navlaženimi rokami oblikujte srednje velike kroglice.
Vzemite pekač ven iz pečice in mesne kroglice razporedite po krompirju. Temperaturo pečice povečajte na 200 stopinj Celzija. Krompir in kroglice pecite še okoli 50 minut, na polovici časa peke pa mesne kroglice obrnite, da se bodo enakomerno zapekle iz vseh strani.
Preostanek sesekljanega peteršilja potresemo po pripravljeni jedi. Postrezite s skledo solate in/ali smetanove omake. Pekač vzamemo iz pečice in polpete enakomerno razporedimo po krompirju. Temperaturo pečice povišamo na 200 stopinj Celzija. Kroglice in krompir pečemo še 50 minut, kroglice pa po polovici obrnemo, da se enakomerno zapečejo z vseh strani.
Pripravljeno jed potresite s preostankom peteršilja. Postrezite zraven še solato ali smetanovo omako, lahko tudi oboje skupaj po vaši želji.