Sestavine
-
2 žlici Olje
-
2 x Čebula
-
2 žlici Gorčična semena
-
1 kg Jagnjetina
-
4 x Paradižnik
-
1 žlica Rjavi sladkor
-
2 x Lovorjev list
-
80 ml Beli kis
-
1 x Cimetova palčka
-
2 lista Listnato testoodmrznjeno
-
2 lista Krhko testoodmrznjeno
-
2 x Jajčni rumenjak
-
Začimbna pasta
-
5 cm velik kos Ingver
-
8 strokov Česen
-
2 x Čili
-
1 žlica Garam masala
-
2 žlički Sladka paprika
-
1 žlička Čili v prahu
-
1 žlička Mleta kurkuma
Navodila
Za pripravo začimbne paste dajte vse sestavine in 2 žlici vode v kuhinjski robot. Miksajte do gladkega in po potrebi dodajte po 1 žlico vode.
V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo in ščepec soli. Kuhajte 10 minut in občasno premešajte. Vmešajte gorčična semena. Dodajte začimbno pasto in mešajte 1 minuto.
Dodajte jagnjetino in kuhajte 4 minute ali dokler se ne obarva. Dodajte paradižnik, sladkor, lovorove liste, cimet, kis in 60 ml vode. Zmanjšajte temperaturo na nizko. Delno pokrijte s pokrovko in kuhajte 2 uri ali dokler se jagnjetina ne zmehča in omaka zgosti. Začinite in odstavite, da se popolnoma ohladi.
Pečico segrejte na 200 °C. Vsak list testa razrežite na 4 kvadrate. S kvadrati iz krhkega testa obložite osem mini pekačev za pite. Odvečno količino obrežite. Napolnite z jagnječjo mešanico. Na vrh položite kvadratke iz listnatega testa. Robove stisnite skupaj. Z ostrim nožem obrežite odvečno testo. Z vilicami stisnite robove skupaj, da se zapečejo. Vsako pito premažite z rumenjakom in prenesite na velik pekač. Pecite 20 minut ali dokler se testo zlato ne zapeče.
(Foto: pexels.com)