0 0
Mesna pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Olje
2 x Čebula
2 žlici Gorčična semena
1 kg Jagnjetina
4 x Paradižnik
1 žlica Rjavi sladkor
2 x Lovorjev list
80 ml Beli kis
1 x Cimetova palčka
2 lista Listnato testo odmrznjeno
2 lista Krhko testo odmrznjeno
2 x Jajčni rumenjak
Začimbna pasta
5 cm velik kos Ingver
8 strokov Česen
2 x Čili
1 žlica Garam masala
2 žlički Sladka paprika
1 žlička Čili v prahu
1 žlička Mleta kurkuma

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mesna pita

LASTNOSTI:
  • Pekoče
  • 3 ure
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

  • Začimbna pasta

Navodila

Deli

Za pripravo začimbne paste dajte vse sestavine in 2 žlici vode v kuhinjski robot. Miksajte do gladkega in po potrebi dodajte po 1 žlico vode.

V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo in ščepec soli. Kuhajte 10 minut in občasno premešajte. Vmešajte gorčična semena. Dodajte začimbno pasto in mešajte 1 minuto.

Dodajte jagnjetino in kuhajte 4 minute ali dokler se ne obarva. Dodajte paradižnik, sladkor, lovorove liste, cimet, kis in 60 ml vode. Zmanjšajte temperaturo na nizko. Delno pokrijte s pokrovko in kuhajte 2 uri ali dokler se jagnjetina ne zmehča in omaka zgosti. Začinite in odstavite, da se popolnoma ohladi.

Pečico segrejte na 200 °C. Vsak list testa razrežite na 4 kvadrate. S kvadrati iz krhkega testa obložite osem mini pekačev za pite. Odvečno količino obrežite. Napolnite z jagnječjo mešanico. Na vrh položite kvadratke iz listnatega testa. Robove stisnite skupaj. Z ostrim nožem obrežite odvečno testo. Z vilicami stisnite robove skupaj, da se zapečejo. Vsako pito premažite z rumenjakom in prenesite na velik pekač. Pecite 20 minut ali dokler se testo zlato ne zapeče.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Špargljev ragu s peresniki, pestom in pršutom
Naprej
Borovničeve palačinke s slanino
Nazaj
Špargljev ragu s peresniki, pestom in pršutom
Naprej
Borovničeve palačinke s slanino

Dodajte Komentar