Sestavine
-
1 x Piščančja prsa
-
1 žlička Pasta chipotle
-
1 x Limeta
-
2 rezini Sir
-
1 x Žemljica
-
1/2 Avokado
-
2 x Češnjev paradižnik
-
3 x Feferonmariniran
-
1/2 stroka Česen
Navodila
Piščančje prsi položite med dva kosa folije za živila in jih z valjarjem pretlačite na približno 1 cm debeline. Pasto chipotle zmešajte s polovico limetinega soka in jo namažite po piščancu.
Na visoki temperaturi segrejte ponev za pečenje. Ko se segreje, piščanca pecite 3 minute na vsaki strani, dokler se ne zapeče, za zadnji 2 minuti pa dodajte sir. V ponev za pečenje dodajte žemljico, prerezano navzdol, da se rahlo popeče. Začinite piščanca.
Medtem pretlačite avokado s preostalim limetinim sokom. Vmešajte češnjeve paradižnike, feferon in česen ter začinite z malo soli. Razmažite po dnu žemljice, nato dodajte piščanca in nato še vrh žemljice.
(Foto: pexels.com)