Sestavine
-
30 g Maslo
-
2 žlici Moka
-
3/4 skodelice Mleko
-
100 g Čedar
-
1/4 skodelice Parmezan
-
1/2 žličke Čili v prahu
Navodila
V ponvi na srednje visoki temperaturi stopite maslo. Dodajte moko in kuhajte 1 minuto ali dokler se ne začnejo delati mehurčki. Postopoma vmešajte mleko. Pustite, da zavre. Zmanjšajte temperaturo na srednjo in kuhajte 2 minuti ali dokler zmes ne zavre in se zgosti.
Dodajte 1/4 skodelice čedarja. Mešajte, dokler omaka ni gladka. Nadaljujte z dodajanjem čedarja in stepajte, dokler se ne stopi in postane gladek. Vmešajte parmezan in čili v prahu. Začinite s soljo in poprom. Omako takoj postrezite, posuto z dodatnim čilijem v prahu.
(Foto: pexels.com)