0 0
Mehiška sirova omaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

30 g Maslo
2 žlici Moka
3/4 skodelice Mleko
100 g Čedar
1/4 skodelice Parmezan
1/2 žličke Čili v prahu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mehiška sirova omaka

LASTNOSTI:
  • Pekoče
Kuhinja:
  • 15 min
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V ponvi na srednje visoki temperaturi stopite maslo. Dodajte moko in kuhajte 1 minuto ali dokler se ne začnejo delati mehurčki. Postopoma vmešajte mleko. Pustite, da zavre. Zmanjšajte temperaturo na srednjo in kuhajte 2 minuti ali dokler zmes ne zavre in se zgosti.

Dodajte 1/4 skodelice čedarja. Mešajte, dokler omaka ni gladka. Nadaljujte z dodajanjem čedarja in stepajte, dokler se ne stopi in postane gladek. Vmešajte parmezan in čili v prahu. Začinite s soljo in poprom. Omako takoj postrezite, posuto z dodatnim čilijem v prahu.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Hrustljave grahove kroglice s pestom
Naprej
Ovsena kaša z jabolki
Nazaj
Hrustljave grahove kroglice s pestom
Naprej
Ovsena kaša z jabolki

Dodajte Komentar