Sestavine
-
1 kg Piščanec
-
5 x Čili - rdeči
-
2 x Posušen rdeč čili
-
1 strok Česen
-
Koriander
-
1 x Cimetova palčka
-
3 žlice Olje
-
2 x Čebula
-
1 žlica Kumina
-
1 žlica Dimljena sladka paprika
-
800 g Konzerviran paradižnik
-
1 žlička Sladkor
-
300 g Koruza - sladka
-
400 g Fižol (pločevinka)
-
2 x Limeta
-
4 x Koruzne tortilje
-
2 x Avokado
-
200 g Sir feta
Navodila
Piščanca položite v veliko posodo s celimi in posušenimi čiliji, česnom, stebli koriandra in cimetom, prelijte s hladno vodo in postavite na srednjo temperaturo. Ko tekočina zavre, zmanjšajte temperaturo in jo pokrijte s pokrovom. Kuhajte 30 minut, nato izklopite ogenj in pustite piščanca v juhi 20 minut, da se ohladi.
Odstranite piščanca, tekočino odcedite v velik vrč (dobite približno 800 ml) in odstranite aromatične sestavine. Tekočino vrnite v ponev in kuhajte, dokler se ne zmanjša na približno 600 ml, nato pa jo prelijte nazaj v vrč.
V ponvi segrejte 1 žlico olja, dodajte čebulo in jo kuhajte 8-10 minut, dokler se ne zmehča in postane prozorna, nato vmešajte začimbe, paradižnik in sladkor. V ponev dodajte piščančjo juho, dobro začinite in z odkritim pokrovom kuhajte 30 minut.
Medtem ko se juha kuha, piščancu odstranite kožo in meso drobno sesekljajte. Dodajte ga juhi skupaj s sladko koruzo, fižolom, z limetino lupino in s sokom po okusu in kuhajte še 5 min.
V ponvi segrejte preostalo olje in dodajte koščke tortilje. Ocvrite jih, dokler ne postanejo zlate in hrustljave, nato jih odcedite na kuhinjskem papirju. Avokado razpolovite in olupite, narežite na majhne koščke in jih premešajte s preostalim limetinim sokom. Juho servirajte v sklede s hrustljavimi tortiljami, z listi koriandra, narezanim čilijem, avokadom in s feto.
(Foto: pexels.com)