0 0
Mediteranski golaž

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 g Čičerika
1 žlica Olivno olje
Čebula
3 stroki Česen
800 g Konzerviran paradižnik
1 l Zelenjavna juha
Timijan
Origano
500 g Maslena buča
Bučka
Jajčevec
3 žlice Peteršilj
Limonin sok
Kruh

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mediteranski golaž

LASTNOSTI:
  • Vegansko

Okusno!

  • 2 uri
  • Porcije 6
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Čičerko dajte v veliko skledo in jo prelijte s hladno vodo. Postavite na stran, da se namoči čez noč.

V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo in česen ter kuhajte 10 minut oziroma dokler se čebula ne zmehča. Dodajte čičerko, paradižnik, zelenjavno juho, timijan in origano ter vse skupaj premešajte. Pokrijte in zavrite. Zmanjšajte temperaturo in pokrito kuhajte 1 uro ali dokler se ne zgosti.

Dodajte buče in jajčevec ter pokrito kuhajte 25 minut. Odkrito kuhajte še 15 minut ali dokler čičerika in zelenjava ne postanejo mehki. Dodajte polovico peteršilja in limonin sok ter premešajte. Začinite s poprom.

Razdelite v sklede in jih posujte s preostalim peteršiljem. Po želji postrezite s hrustljavim kruhom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Riževe tablice
Naprej
Piščančja nabodala v sojini marinadi z medom
Nazaj
Riževe tablice
Naprej
Piščančja nabodala v sojini marinadi z medom

Dodajte Komentar