Sestavine
-
300 g Čičerika
-
1 žlica Olivno olje
-
2× Čebula
-
3 stroki Česen
-
800 g Konzerviran paradižnik
-
1 l Zelenjavna juha
-
Timijan
-
Origano
-
500 g Maslena buča
-
4× Bučka
-
1× Jajčevec
-
3 žlice Peteršilj
-
Limonin sok
-
Kruh
Navodila
Čičerko dajte v veliko skledo in jo prelijte s hladno vodo. Postavite na stran, da se namoči čez noč.
V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo in česen ter kuhajte 10 minut oziroma dokler se čebula ne zmehča. Dodajte čičerko, paradižnik, zelenjavno juho, timijan in origano ter vse skupaj premešajte. Pokrijte in zavrite. Zmanjšajte temperaturo in pokrito kuhajte 1 uro ali dokler se ne zgosti.
Dodajte buče in jajčevec ter pokrito kuhajte 25 minut. Odkrito kuhajte še 15 minut ali dokler čičerika in zelenjava ne postanejo mehki. Dodajte polovico peteršilja in limonin sok ter premešajte. Začinite s poprom.
Razdelite v sklede in jih posujte s preostalim peteršiljem. Po želji postrezite s hrustljavim kruhom.
(Foto: pexels.com)