Sestavine
-
1× Testo za pico
-
Pesto
-
7× Češnjev paradižnik
-
1 žlica Olive
-
1/2 Rdeča čebula
-
1 pest Špinača
-
Sir feta
-
1 žlica Olivno olje
-
Sol in poper
Navodila
Segrejte pečico na 230 °C.
Testo za pico razvaljajte v želeno obliko in debelino in ga položite na pekač.
Testo enakomerno premažite s tanko plastjo omake pesto. Po omaki razporedite razpolovljene češnjeve paradižnike, narezane olive in na tanko narezano rdečo čebulo.
Na vrhu dodajte sveže špinačne liste in nadrobljen sir feta.
Pico pokapajte z malo oljčnega olja ter jo posujte s soljo in poprom.
Pico pecite v ogreti pečici približno 10-15 minut, da se skorja zlato rjavo obarva, sir pa se stopi in naredi mehurčke.
Pico vzemite iz pečice in jo pustite, da se nekoliko ohladi, preden jo narežete in postrežete.
(Foto: freepik.com)