0 0
Medeno pecivo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Biskvit
6 žlic Moka
6 žlic Polnozrnata moka
6 žlic Rjavi sladkor
3 žlice Koruzni škrob
2 čajni žlički Limonina lupina
1/2 čajne žličk Pecilni prašek
1/4 čajne žličke Sol
4 žlice Maslo
1 žlica Jogurt
Nadev
80 ml Med
Jajce
2 žlici Polnozrnata moka
ščepec Sol
1 čajna žlička Limonina lupina
5 žlic Limonin sok
1 žlica Sladkor v prahu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Medeno pecivo

  • 1 ura
  • Porcije 12
  • Lahko

Sestavine

  • Biskvit

  • Nadev

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C. Pekač obložite s peki papirjem in ga popršite z oljem za peko.

V kuhinjskem robotu zmešajte moko, rjavi sladkor, koruzni škrob, limonino lupinico, pecilni prašek in sol.

Maslo in jogurt naenkrat dodajte mešanici moke. Vse skupaj premešajte, nato pa vlijte v pripravljen pekač.

Pecite približno 30 minut, da enakomerno porumeni. Pečico izklopite in biskvit vsaj 20 minut hladite na kovinski rešetki.

Ko se ohladi, segrejte pečico na 160 °C.

V srednji skledi pripravite nadev tako, da stepete jajca, med in limonino lupinico. Po žlicah dodajte moko in sol ter dobro premešajte.

Vmešajte limonin sok in vse skupaj prelijte čez ohlajen biskvit. Pecite, dokler se nadev ne strdi, približno 22 do 25 minut.

Preden pecivo vzamete iz pekača, ga popolnoma ohladite. Lahko pa ga pustite v hladilniku čez noč, da bo preliv bolj čvrst.

S čistim vročim nožem razrežite na 12 kvadratov. Tik pred serviranjem posujte s sladkorjem v prahu.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Bučni browniji
Naprej
Arašidova torta
Nazaj
Bučni browniji
Naprej
Arašidova torta

Dodajte Komentar