0 0
Medeni biskvit

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 skodelica Moke 1 skodelica = 240 ml
1 ½ čajne Pecilni prašek
¼ čajne žličke Sol
½ čajne žličke Cimet
1 čajna žlička Pomarančna lupina
¾ skodelice Maslo
1 ¾ skodelice Sladkor
Jajce
¼ skodelice Mleko
1 skodelica Orehi
1 skodelica Med
¾ skodelice Voda
1 čajna žlička Limonin sok

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Medeni biskvit

Kuhinja:
  • 1 ura
  • Porcije 12
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 175 °C. Namastite in z moko posujte pekač.

Zmešajte moko, pecilni prašek, sol, cimet in pomarančno lupino.

V veliki skledi zmešajte maslo in 3/4 skodelice sladkorja, dokler ne postaneta rahla in puhasta. Eno za drugim vmešajte jajca. V mešanico moke izmenično vmešajte mleko in orehe.

Testo vlijte v pripravljen pekač. Pecite v ogreti pečici 40 minut. Počakajte 15 minut, da se ohladi, nato ga narežite na kose. Biskvit prelijte z medenim sirupom.

Za medeni sirup: V posodi zmešajte med, 1 skodelico sladkorja in vodo. Zavrite in kuhajte 5 minut. Vmešajte limonin sok, zavrite in kuhajte 2 minuti.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Polpeti iz tune
Naprej
Medeni sirup
Nazaj
Polpeti iz tune
Naprej
Medeni sirup

Dodajte Komentar