Sestavine
-
250 g Maslo
-
70 g Brusnice
-
Timijan
-
Rožmarin
-
Žajbelj
-
1 x Klementina
Navodila
Maslo dajte v skledo. Brusnice zelo drobno sesekljajte in jih dodajte v skledo.
Naberite liste timijana, rožmarina in žajblja, nato pa jih sesekljajte. Dodajte jih maslu s ščepcem morske soli in črnega popra.
Naribajte lupinico klementine in premešajte, da se maslo zmehča in vse skupaj poveže. Maslo razdelite približno na polovico.
Pripravite purana in ga z žlico namažite med kožo in mesom. Začnite tik nad stegnom in se nežno vzpenjajte proti prsni kosti in proti hrbtu, da ustvarite veliko votlino.
Polovico masla potisnite v nastalo votlino. Z rokami ga potisnite skozi kožo vse do hrbta, da bo čim bolj enakomerno prekrilo meso prsi. Enako storite na drugi strani, nato pa ostanke masla vtrite po vsej zunanjosti purana, da ga porabite.
Purana pokrijte s folijo za živila in ga postavite v hladilnik, dokler ga naslednji dan ne boste pripravili za peko.
(Foto: pexels.com)