0 0
Masleni premaz za purana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
250 g Maslo
70 g Brusnice
Timijan
Rožmarin
Žajbelj
1 x Klementina

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Masleni premaz za purana

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 30 min
  • Porcije 10
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Maslo dajte v skledo. Brusnice zelo drobno sesekljajte in jih dodajte v skledo.
Naberite liste timijana, rožmarina in žajblja, nato pa jih sesekljajte. Dodajte jih maslu s ščepcem morske soli in črnega popra.

Naribajte lupinico klementine in premešajte, da se maslo zmehča in vse skupaj poveže. Maslo razdelite približno na polovico.

Pripravite purana in ga z žlico namažite med kožo in mesom. Začnite tik nad stegnom in se nežno vzpenjajte proti prsni kosti in proti hrbtu, da ustvarite veliko votlino.

Polovico masla potisnite v nastalo votlino. Z rokami ga potisnite skozi kožo vse do hrbta, da bo čim bolj enakomerno prekrilo meso prsi. Enako storite na drugi strani, nato pa ostanke masla vtrite po vsej zunanjosti purana, da ga porabite.

Purana pokrijte s folijo za živila in ga postavite v hladilnik, dokler ga naslednji dan ne boste pripravili za peko.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Hruškov ponvičnik
Naprej
Morsko kosilo
Nazaj
Hruškov ponvičnik
Naprej
Morsko kosilo

Dodajte Komentar