Sestavine
-
2 x Čili
-
350 g Češnjev paradižnik
-
4 stroki Česen
-
5 cm velik kos Ingver
-
1 žlica Indijske začimbe
-
4 žlice Jogurt
-
300 g piščančja prsa
-
Olivno olje
-
2 žlici Maslo
Navodila
Čilije razpolovite in odstranite semena ter jih položite veliko ponev na močnem ognju in jih občasno obrnite. Medtem olupite česen in ingver ter ju na drobno naribajte v veliko skledo. Dodajte večino indijskih začimb, ščepec morske soli in črnega popra ter 1 žlico jogurta. Piščančja prsa narežite enake kose, nato pa jih premažite z marinado.
Ko so paradižniki in čiliji zogleneli, jih odstranite na desko, ponev pa vrnite na srednji ogenj z ½ žlice oljčnega olja in s piščancem. Kuhajte 10 minut, na polovici obrnite, medtem pa zavrzite paradižnikovo lupino ter grobo sesekljajte čili.
Pečenega piščanca vzemite iz ponve in ga dodajte paradižniku, sesekljanim čilijem in maslu. Prilijte 250 ml vrele vode in premešajte. Pustite, da 2 minuti močno brbota, in ko se začne zgoščevati, vrnite piščanca v ponev in ga v omaki obračajte še zadnji 2 minuti ali dokler ni kuhan, nato pa ga položite na desko.
Omako odstavite z ognja, jo začinite do popolnosti, nato pa vanjo vmešajte preostali jogurt. Piščanca narežite na rezine in postrezite s preostalim čilijem in z indijskimi začimbami.
(Foto: pexels.com)