0 0
Maskarponov kolač s sadnim prelivom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Koruzna moka brez glutena
3 žličke Limonin sok
500 g Sladkor v prahu
Jajčni beljak
Preliv
120 g Maline
120 g Borovnice
90 g Sladkor v prahu
120 g Robidnice
Limona
400 ml Zgoščena smetana
250 g Maskarpone

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Maskarponov kolač s sadnim prelivom

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 1 ura 30 minut
  • Porcije 10
  • Srednje

Sestavine

  • Preliv

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 150 °C. Peki papir položite na dva namaščena tortna pekača.

V manjši skledi zmešajte koruzno moko, limonin sok in 1/2 skodelice sladkorja. Beljake stepite in postopoma dodajajte preostali sladkor. Veliko žlico snega iz beljakov vmešajte v limonino zmes, dokler se ne združi in postane bolj rahla. Limonino zmes premešajte s preostalim delom snega.

Mešanico razdelite v pekača in pecite 10 minut, nato pa temperaturo pečice znižajte na 110 °C. Pecite še 1 uro.

Medtem v skledo dajte jagodičevje za preliv. Potresite jih s sladkorjem in dodajte limonin sok. Postavite na stran za 25 minut ali dokler jagode ne spustijo sokov.

V skledi z električnimi stepalniki stepite smetano in maskarpone, da se oblikujejo čvrsti vrhovi.

Kolač položite na servirni krožnik. Na vrhu prelijte polovico smetanove zmesi. Na vrh previdno položite še drugi del kolača. Premažite ga s preostalo smetanovo zmesjo. Okrasite z jagodami in pokapajte s tekočino iz jagod.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Švedske mesne kroglice
Naprej
Grenadirmarš
Nazaj
Švedske mesne kroglice
Naprej
Grenadirmarš

Dodajte Komentar