Sestavine
-
2 žlici Koruzna moka brez glutena
-
3 žličke Limonin sok
-
500 g Sladkor v prahu
-
6× Jajčni beljak
-
Preliv
-
120 g Maline
-
120 g Borovnice
-
90 g Sladkor v prahu
-
120 g Robidnice
-
1× Limona
-
400 ml Zgoščena smetana
-
250 g Maskarpone
Navodila
Pečico segrejte na 150 °C. Peki papir položite na dva namaščena tortna pekača.
V manjši skledi zmešajte koruzno moko, limonin sok in 1/2 skodelice sladkorja. Beljake stepite in postopoma dodajajte preostali sladkor. Veliko žlico snega iz beljakov vmešajte v limonino zmes, dokler se ne združi in postane bolj rahla. Limonino zmes premešajte s preostalim delom snega.
Mešanico razdelite v pekača in pecite 10 minut, nato pa temperaturo pečice znižajte na 110 °C. Pecite še 1 uro.
Medtem v skledo dajte jagodičevje za preliv. Potresite jih s sladkorjem in dodajte limonin sok. Postavite na stran za 25 minut ali dokler jagode ne spustijo sokov.
V skledi z električnimi stepalniki stepite smetano in maskarpone, da se oblikujejo čvrsti vrhovi.
Kolač položite na servirni krožnik. Na vrhu prelijte polovico smetanove zmesi. Na vrh previdno položite še drugi del kolača. Premažite ga s preostalo smetanovo zmesjo. Okrasite z jagodami in pokapajte s tekočino iz jagod.
(Foto: pexels.com)