Sestavine
-
200 g Maskarpone
-
100 g Zgoščena smetana
-
45 g Sladkor v prahu
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
120 g Jagode
-
8× Plazma keksi
-
2 žlici Jagodna marmelada
Navodila
V skledi zmešajte maskarpone sir, smetano, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt. Stepite.
V ločeni skledi zmešajte narezane jagode z žličko sladkorja v prahu, da jih nekoliko osladite.
Na dno vsakega kozarca najprej položite plast zdrobljenih piškotov. Na piškote namažite tanko plast jagodne marmelade.
Na plast marmelade z žlico naložite veliko količino maskarponove mase, tako da napolnite približno tretjino kozarca. Dodajte plast narezanih jagod.
Plasti ponovite, dokler ne dosežete vrha kozarca. Vsak kozarec okrasite z rezino sveže jagode in listom mete.
Sladico postavite v hladilnik za vsaj 2 uri ali čez noč, da se okusi zlijejo in da se piškoti nekoliko zmehčajo.
(Foto: pixabay.com)