0 0
Maroška čičerikina juha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici olivnega olja
1 srednje velika čebula
2 stebli zelene
3 stroki česna
1.5 žličke mlete orientalske kumine
700 ml vroče zelenjavne jušne osnove
300 g pasiranega paradižnika
400 g čičerike iz pločevinke
sok polovice limone
2 ščepca sveže mletega popra
0.5 žličke soli

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Maroška čičerikina juha

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Juha vsebuje orientalsko kumino, ki nas popelje v svet eksotičnih maroških okusov in dišav. Postrežemo jo s čapatiji ali preprostimi kruhki brez kvasa in brezskrbno uživamo v odličnem okusu.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in kuhanje

Čebulo in česen olupimo ter ločeno drobno sesekljamo. Stebelno zeleno očistimo, operemo in drobno sesekljamo. Čičeriko iz pločevinke stresemo na cedilo in dobro speremo pod tekočo vodo.

V loncu segrejemo olje. Dodamo sesekljano čebulo in stebelno zeleno. Zelenjavo na zmerni temperaturi med občasnim mešanjem pražimo približno 10 minut, da se zmehča. Nato dodamo česen in orientalsko kumino ter vse skupaj med mešanjem pražimo še 1 minuto.

Prilijemo jušno osnovo in dodamo paradižnike ter čičeriko. Povišamo temperaturo in pustimo, da juha zavre. Po okusu jo začinimo s poprom in soljo. Pustimo, da vre 8 do 10 minut.

Ko je juha pripravljena, dodamo še limonin sok, nato pa jo serviramo v globoke krožnike ali jušne skodelice in ponudimo s čapatiji ali preprostimi kruhki brez kvasa.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Telečja obara
Naprej
Litvanski hladni boršč
Nazaj
Telečja obara
Naprej
Litvanski hladni boršč

Dodajte Komentar