Sestavine
-
2 žlici olivnega olja
-
1 srednje velika čebula
-
2 stebli zelene
-
3 stroki česna
-
1.5 žličke mlete orientalske kumine
-
700 ml vroče zelenjavne jušne osnove
-
300 g pasiranega paradižnika
-
400 g čičerike iz pločevinke
-
sok polovice limone
-
2 ščepca sveže mletega popra
-
0.5 žličke soli
Navodila
Juha vsebuje orientalsko kumino, ki nas popelje v svet eksotičnih maroških okusov in dišav. Postrežemo jo s čapatiji ali preprostimi kruhki brez kvasa in brezskrbno uživamo v odličnem okusu.
Dober tek!
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava in kuhanje
Čebulo in česen olupimo ter ločeno drobno sesekljamo. Stebelno zeleno očistimo, operemo in drobno sesekljamo. Čičeriko iz pločevinke stresemo na cedilo in dobro speremo pod tekočo vodo.
V loncu segrejemo olje. Dodamo sesekljano čebulo in stebelno zeleno. Zelenjavo na zmerni temperaturi med občasnim mešanjem pražimo približno 10 minut, da se zmehča. Nato dodamo česen in orientalsko kumino ter vse skupaj med mešanjem pražimo še 1 minuto.
Prilijemo jušno osnovo in dodamo paradižnike ter čičeriko. Povišamo temperaturo in pustimo, da juha zavre. Po okusu jo začinimo s poprom in soljo. Pustimo, da vre 8 do 10 minut.
Ko je juha pripravljena, dodamo še limonin sok, nato pa jo serviramo v globoke krožnike ali jušne skodelice in ponudimo s čapatiji ali preprostimi kruhki brez kvasa.
|