0 0
Marinirani šampinjoni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
450 g Šampinjoni
3 žlice Olivno olje
2 stroka Česen
3 žlice Beli vinski kis
1 čajna žlička Kosher Sol
1 žlica Rožmarin
1 žlica Peteršilj
1 žlica Timijan
2 široka trakova Limonina lupina
1/8 čajne žličke Dimljena sladka paprika

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Marinirani šampinjoni

  • 30 minut
  • Porcije 8
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Velikim gobam obrežite konice pecljev in jih razpolovite ali razčetverite. Manjše gobe pustite cele.
Postavite jih v veliko posodo z vodo in jih obračajte, da odstranite umazanijo. Osušite jih s papirnatimi brisačami.

V ponvi na močnem ognju segrejte olje. Dodajte gobe in česen ter jih med občasnim mešanjem kuhajte 4 do 5 minut oziroma dokler se gobe ne zmehčajo in rahlo porjavijo.

V ponev dodajte kis, sol, rožmarin, peteršilj, timijan, limonine trakove in papriko. Premešajte in tekočino zavrite. Ponev odstavite z ognja. Pustite, da se gobe v ponvi ohladijo na sobno temperaturo, približno 20 minut.

Gobe prestavite v skledo za serviranje. Poškropite jih z oljčnim oljem in po želji potresite z dodatnimi zelišči.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Veganski marshmallows
Naprej
Jastogova juha
Nazaj
Veganski marshmallows
Naprej
Jastogova juha

Dodajte Komentar