Sestavine
-
450 g Šampinjoni
-
3 žlice Olivno olje
-
2 stroka Česen
-
3 žlice Beli vinski kis
-
1 čajna žlička Kosher Sol
-
1 žlica Rožmarin
-
1 žlica Peteršilj
-
1 žlica Timijan
-
2 široka trakova Limonina lupina
-
1/8 čajne žličke Dimljena sladka paprika
Navodila
Velikim gobam obrežite konice pecljev in jih razpolovite ali razčetverite. Manjše gobe pustite cele.
Postavite jih v veliko posodo z vodo in jih obračajte, da odstranite umazanijo. Osušite jih s papirnatimi brisačami.
V ponvi na močnem ognju segrejte olje. Dodajte gobe in česen ter jih med občasnim mešanjem kuhajte 4 do 5 minut oziroma dokler se gobe ne zmehčajo in rahlo porjavijo.
V ponev dodajte kis, sol, rožmarin, peteršilj, timijan, limonine trakove in papriko. Premešajte in tekočino zavrite. Ponev odstavite z ognja. Pustite, da se gobe v ponvi ohladijo na sobno temperaturo, približno 20 minut.
Gobe prestavite v skledo za serviranje. Poškropite jih z oljčnim oljem in po želji potresite z dodatnimi zelišči.
(Foto: pexels.com)