Sestavine
-
1 ščepec Mleti črni poper
-
4 žlice Oljčno olje
-
0.5 žličke Črni poperzrna črnega popra
-
500 g Gobemanjše gobice
-
4 x Strok - česen
-
4 žlice Limonin sok
-
3 žlice Belo vino - suho
-
3 ščepce Sol
Navodila
Prižgite funkcijo žar v pečici. Gobice očistite, jih na hitro sperite (obrišite in očistite z vlažno krpo) in jih sušite. Stresite jih v ognjevarno posodo (pekač) in jih premešajte s soljo, poprom in pa oljem.
Gobe pecite 10 cm pod ogretim žarom od 10 do 12 minut. Med pečenjem jih vsaj enkrat ali dvakrat obrnite.
Ko se gobe pečejo, medtem časom olupite in na drobno sesekljajte česen ter ga potresite po gobah. Pecite še 2 minuti.
V servirno skledo stresite gobe in v pekač vlijte limonin sok in vino. Dobro premešajte vse skupaj in s kuhalnico postrgajte po dnu pekača, zato da boste odluščili karamelizirane koščke gobic. Omako polijte po gobah in pripravljeno jed postrezite.
(Foto: Getty Images)