Sestavine
-
1 skodelica Voda
-
1/2 skodelice Sojina omaka
-
1 žlica Sladkor
-
6 žlic Riževo vino
-
2 stroka Česensesekljan
-
0,5 cm velik košček Ingversesekljan
-
6 x Jajce
-
Led - kocka
Navodila
V manjšo posodo dajte vodo, sojino omako, sladkor, riževo vino, česen in ingver ter zavrite na srednje visoki temperaturi. Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko, da ohranite vrenje, 3 do 5 minut, dokler se sladkor ne raztopi.
Marinado prelijte v posodo s tesno prilegajočim se pokrovom, ki je dovolj široka, da se vanjo v enem sloju nabere 6 jajc. Postavite na stran, da se ohladi. Medtem ko se marinada kuha, jajca kuhajte v pari na srednje močnem ognju 6 do 7 minut. Za kremast, skoraj tekoč rumenjak kuhajte 6 minut. Po 7 minutah bo rumenjak nekoliko bolj čvrst.
Medtem ko se jajca kuhajo, pripravite ledeno kopel. Posodo napolnite z veliko ledu in hladne vode ter jo postavite poleg štedilnika. Ko so jajca kuhana, jih z žlico takoj prenesite v ledeno kopel, da se popolnoma ohladijo.
Eno jajce za drugim s hrbtno stranjo žlice udarite po vsej površini, da razpoka lupina. Olupljena jajca položite na papirnato brisačo in jih osušite.
Jajca dajte v marinado, pokrijte in postavite v hladilnik za najmanj 4 ure in največ 24 ur. Jajca bodo v marinadi postala bolj slana, zato jih ne pustite stati dlje kot 24 ur.
(Foto: pexels.com)