Sestavine
-
Testo za pito
-
220 g Moka
-
50 g Sladkor v prahu
-
135 g Maslo
-
2× Rumenjak
-
2 zvrhani žlici Kisla smetana
-
1/2 žličke Pecilni prašek
-
ščepec Sol
-
Marelični nadev
-
150 ml Kisla smetana
-
450 g Marelicesveže
-
350 g Skuta
-
4 žlice Sladkor
-
30 g Piškotne drobtine
-
3× Jajce
Navodila
Segrejte pečico na 200 °C in namastite pekač za pito.
Zmešajte moko, sol, sladkor in pecilni prašek. Dodajte maslo, kislo smetani in rumenjaka ter zgnetite, da dobite testo za pito.
Testo pokrijte in ga postavite na hladno mesto za 30 minut, ta čas pa pripravite marelični nadev.
Narežite marelice in jih zmešajte s kislo smetano, skuto, sladkorjem, z drobtinami in jajci.
Ko se testo ohladi, ga razvaljajte in položite v pekač za pito. pecite 10 minut, nato pa ga ponovno malo ohladite.
Temperaturo pečice zmanjšajte na 180 °C. Na testo za pito nadevajte marelični nadev in ga ponovno postavite v pečico. Pecite 40 minut, da se nadev zlato rjavo obarva.
Pito razrežite in postrezite s stepeno sladko smetano in z vaniljevim sladoledom.
(Freepik.com)